ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους. Η Ζάκυνθος θεωρείται νησί με μακρά μουσική παράδοση. Οι Ζακύνθιοι ιδιαίτερα φιλόμουσοι συχνά συγκροτούν καλλίφωνες ομάδες - συντροφιές που τραγουδούν παλιά τοπικά τραγούδια και κυρίως καντάδες. Πάρτε ένα ιστιοφόρο και γλιστρήστε στο νερό. Κάντε ένα εξερευνητικό ταξίδι, Απολαύστε τον όμορφο καιρό στο πιο ηλιόλουστο νησί της Μεσογείου, αφεθείτε ελεύθεροι στον ρυθμό της Ζακυνθινής ζωής, δεχθείτε τη φιλοξενία των εδώ ανθρώπων.

Παραλίες: Το νησί της Ζακύνθου είναι γνωστό για τις καθαρές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν άθικτες παραλίες όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, απομονωμένες αλλά και πολλές άλλες ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Στις περισσότερες παραλίες που βρίσκονται νότια του νησιού έρχεται κάθε καλοκαίρι και γεννά τα αυγά της η θαλάσσια χελώνα Καρέτα - Καρέτα. Επισκευθήτε τις πλατιές αμμώδεις παραλίες και κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά τους, συντροφιά με τις θαλάσσιες χελώνες. Καταδυθείτε μεταξύ τους και εξερευνήστε τις υπόγειες σπηλιές. Μερικές παραλίες είναι οι : Λαγανά, Ναυάγιο, Τσιλιβί, Αργάσι, Αλυκανάς.

Night Life: Στη Ζάκυνθο το δίλημμα: «Να μείνω μέσα ή να βγω;» δεν θα σε απασχολήσει λεπτό! Δεν θα σου πάρει πολύ για να καταλάβεις πως βρίσκεσαι σε ένα νησί όπου ο χρόνος χάνει το νόημά του, η μέρα περνάει δίχως να το αντιληφθείς και η νύχτα είναι τόσο δελεαστική που πάντα θέλεις κι άλλο. Ξεκίνα με μια βόλτα μετά τη δύση του ήλιου, βάζουμε στοίχημα πως θα σε κάνει να δεις και την ανατολή του.