ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά βρίσκετε στο Ιόνιο Πέλαγος και ανήκει στα Επτάνησα. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου αλλά και το πιό ορεινό. Το νησί έχει έκταση 781 τ.χλμ. και πληθυσμό 38.770 κατοίκους, με μεγαλύτερες πόλεις το Αργοστόλι, το Ληξούρι, το Πόρο, τη Σάμη και τη Σκάλα. Το 1953 ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε τα πάντα στο νησί. Δυστυχώς ο εγκέλαδος ξαναθυμήθηκε το νησί και τον Ιανουάριου του 2014, ευτυχώς αυτή την φορά χωρίς θύματα, αλλά με πολλές ζημιές. Σίγουρα μια επίσκεψη στο νησί θα σας μείνει αξέχαστη, γι αυτό φροντίστε να έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας για να θαυμάσετε τις ομορφιές της Κεφαλονιάς. Ένας μεγάλος αριθμός τουριστών επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο. Στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς βρίσκεται και το Φισκάρδο, ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά χωριά σε όλο τον κόσμο. Το χωριό έχει γίνει παγκόσμια γνωστότερο από τις επισκέψεις διασημοτήτων του Χόλυγουντ (ηθοποιοί, τραγουδιστές κ.α.

Παραλίες: Η Κεφαλονιά διαθέτει δεκάδες πανέμορφες και μοναδικές παραλίες με βότσαλα, χρυσή άμμο, πεντακάθαρα νερά, πανύψηλα βράχια, αλλά και ένα φυσικό τοπίο που θα σας «κλέψει» την καρδιά. Με τον Μύρτο πιο ξακουστό αφού έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία. Άλλες παραλίες είναι οι: Λουρδάς, Κατελειός, Αντίσαμος, Βάτσα, Άβυθος.

Night Life: Η Κεφαλονιά μπορεί να μην είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή, όπως άλλα νησιά της Ελλάδος, αλλά σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους επισκέπτες της! Υπάρχουν πολλά ποιοτικά Restaurants, μπαρ και clubs στο νησί, συγκεντρωμένα κυρίως στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στη Σάμη, στη Σκάλα, στο Φισκάρδο και στον Πόρο. Επίσης μη χάσετε τα μοναδικά πάρτι που διοργανώνονται το καλοκαίρι στα πιο κοσμοπολίτικα beach bars του νησιού.