ΙΘΑΚΗ

Οι ήρεμες θάλασσες του Ιονίου, με τα αμέτρητα, διάσπαρτα, μικρά νησάκια που στολίζουν το τοπίο κάνουν τις διακοπές με σκάφος, ιδανική επιλογή. Η Ιθάκη, το δεύτερο μικρότερο νησί των Επτανήσων, είναι από τους προορισμούς που θα γνωρίσετε πολύ καλύτερα, εάν επιλέξετε να την γυρίσετε διά θαλάσσης. Οι αμέτρητοι μικροί κολπίσκοι της πλούσιας ακτογραμμής, οι περισσότεροι από τους οποίους κρύβουν ολόλευκες παραλίες στο βάθος τους, αλλά και η μοναδική θέα του καταπράσινου νησιού από τη θάλασσα θα σας κάνουν να νιώσετε δικαιωμένοι με την επιλογή σας.
Τα αγκυροβόλια του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμα, με κύριο βέβαια το λιμάνι της Ιθάκης, που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των σκαφών που επισκέπτονται το νησί. Μικρά και μεγάλα (…και πολύ μεγάλα) γιοτ, ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα και κάθε είδους πλεούμενα γεμίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη την προκυμαία και την μαρίνα του γραφικού οικισμού, ενώ ειδικά τις πολυσύχναστες μέρες και νύχτες του Αυγούστου, το κλειστό λιμάνι με το καταπράσινο νησάκι Λαζαρέτο στη μέση γεμίζει σκάφη! Το νησί πήρε το όνομά του από τον Iθακο, πρώτου κατοίκου του νησιού (γιος του Πτερέλαου και αδελφός του Πολύκτορα και του Νήριτου) ή κατά τη μυθολογία ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Αμφιμέλης.

Παραλίες: Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις παραλίες της Ιθάκης είναι τα καταγάλανα, πεντακάθαρα και διαυγή νερά! Δεν θα βρείτε παραλία που να σας απογοητεύσει σε αυτό τον τομέα. Πλατιά Άμμο, Φιλιατρό, Σταυρό, Άσπρο Γιαλό, Λεύκη, Αλυκές, Πέρα Πηγάδι, Καμίνια.

Night Life: Ήρεμη και χαλαρή η Ιθάκη, έτσι και η νυχτερινή ζωή της δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Η καρδιά του nightlife χτυπά στην περιοχή του Μύλου, στην αριστερή πλευρά του κόλπου στο Βαθύ, όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα cafe-bars του νησιού, ιδανικά για ποτό & cocktail, με τραπεζάκια μάλιστα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Δεν είναι λίγες οι ημέρες του καλοκαιριού μάλιστα –ή μάλλον οι νύχτες–, όπου ακόμη και ο δρόμος γεμίζει με κόσμο που όρθιος απολαμβάνει ποτά και καλή παρέα.